15.11.2022. » 13:00 | ACDC


Njoftim për mediaDeklarata për publik e iniciatives OPEN me rastin e sulmit ndaj drejtorit të OJQ AKTIV

njoftim-per-media-3
FOTO: ACDC

Iniciativa Open proteston fuqishëm me rastin e ngacmimit verbal dhe fizik të drejtorit të OJQ AKTIV, Miodrag Miliqeviq nga ana e anëtarëve të policisë së Kosovës, që ndodhi në mengjesin e sotëm në afërsi të Jarinjës në veri të Kosovës. Ky është vetëm një nga seria e incidenteve që kanë ndodhur muajt e fundit në zonat serbe në veri të Kosovës, të cilat janë shkaktuar nga pjesëtarët e forcave speciale të policisë së Kosovës.

Thërrasim Qeverinë e Kosovës dhe institucionet e pavarura përgjegjëse ta shqyrtojnë këtë dhe rastet tjera të kësaj natyre dhe të dënojnë autorët nga rradhët e policisë së Kosovës. Sjellja agresive dhe e paligjshme e forcave speciale policore në zonat e banuara me serb në veri të Kosovës paraqet rrezik sigurie që mund të çojë në pasoja të paparashikueshme, e të cilat janë shkaktuar nga pjesëtarët e forcave speciale të policisë së Kosovës.

Gjithashtu, i bëjmë thirrje akterëve ndërkombëtarë, para se gjithash KFOR dhe EULEX, EU dhe shteteve të Kvintës që të përfshihen më aktivisht në monitorimin e situatës së sigurisë dhe t'i kushtojnë më shumë vëmendje sjelljes së forcave speciale policore në komunat në veri të Kosovës.

Nënshkrues:

 • Qendra për akcione afirmative shoqërore (CASA)
 • Qendra për avokim per kulturë demokratike (ACDC)
 • Bota badh e zi
 • Forumi për zhvillim dhe bashkepunim multietnik (FDMC)
 • Qendra humane Mitrovicë
 • Instituti për zhvillim ekonomik territorial (InTER)
 • Komunikimi për zhvillim të shoqrisë (CSD)
 • Iniciativa e re sociale (NSI)
 • NVO Aktiv
 • Radio Goraždevac
 • RTV Kim
 • CBS
 • Gračanica online