05.05.2023. » 17:29 | ACDC


Seminar o strateškim aspektima saradnje OCD i Institucije Ombudsmana



Od 3. do 5. maja, 2023, u Draču, u Albaniji, organizovan je trodnevni seminar sa ciljem jačanja strateške saradnje između organizacija civilnog društva (OCD) i Institucije Ombudsmana. Događaj je poslužio kao platforma za učesnike da se uključe u produktivne diskusije, odrede prioritetne aktivnosti i razviju plan rada za 2023. godinu.

seminar-o-strateskim-aspektima-saradnje-ocd-i-institucije-ombudsmana
FOTO: ACDC

Od 3. do 5. maja, u Draču, u Albaniji, organizovan je trodnevni seminar sa ciljem jačanja strateške saradnje između organizacija civilnog društva (OCD) i Institucije Ombudsmana. Događaj je poslužio kao platforma za učesnike da se uključe u produktivne diskusije, odrede prioritetne aktivnosti i razviju plan rada za 2023. godinu.

Prvi dan seminara bio je fokusiran na diskusiju o planu rada i metodologiji, kao i postavljanju temelja za nastavak seminara. Drugi dan je bio posvećen određivanju prioritetnih aktivnosti i tema za implementaciju, dok su trećeg i poslednjeg dana seminara učesnici zajedno radili na finalizaciji dokumenta plana rada, na osnovu uvida i ideja dobijenih tokom prethodna dva dana diskusije.

Kroz plodne diskusije, seminar je doprineo da se unaprede kapaciteti OCD i Institucije Ombudsmana  kao i da se uključe u efektivni dijalog i saradnju. Plan rada razvijen tokom seminara usmeriće aktivnosti Foruma za dijalog Institucije Ombudsmana i organizacija civilnog društva za ovu godinu, omogućavajući im da efikasnije rade zajedno na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Seminaru su prisustvovale organizacije koje su članice Foruma za dijalog Institucije Ombudsmana i organizacija civilnog društva. Cilj Foruma je ostvarivanje bliske saradnje na polju identifikovanju izazova i kršenju ljudskih prava na Kosovu, kao i razvijanje zajedničkih aktivnosti u cilju promocije i zaštite ljudskih prava na Kosovu.

Seminar je organizovan u okviru projekta „Dalja podrška pristupu pravosudju i ljudskim pravima u regionu Mitrovice“, koji finansira UNMIK a sprovodi NVO ACDC.