18.01.2023. » 17:06 | Screenshot


Rapajić: Trenutno svaka situacija na Kosovu može da eskalira u veći problem



Aleksandar Rapajić za N1 o izgradnji baze Kosovske policije na severu Kosova

rapajic-trenutno-svaka-situacija-na-kosovu-moze-da-eskalira-u-veci-problem
FOTO: Screenshot

Aleksandar Rapajić, programski direktor Centra za zastupanje demokratske kulture, izjavio je u emisiji N1 Studio Live da "trenutno svaka situacija na Kosovu može da eskalira u veći problem". "Ovo građenje novih i prethodnih baza veoma brine građane na severu Kosova jer ne razumeju koja je svrha tih baza. One se postavljaju navodno za borbu protiv šverca i švercovanja robe iz centralne Srbije, ali na terenu se dešava da šverc nije zaustavljen, a imamo nešto što liči na vojno prisustvo u severnim opštinama nasejenim srpskim stanovništvom", kaže on.

Vlada Kosova usvojila je odluku o proglašenju od posebnog javnog interesa nepokretne imovine koje su, kako navode, neophodne za realizaciju infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine Leposavić.

Prema rečima Rapajića, „trenutno svaka situacija na Kosovu može da eskalira u veći problem“.

„Imali smo krajem prošle godine preregistracije vozila, to nas je dovelo skoro do oružanog sukoba, barikade, i sve ono što smo imali na kraju 2022. godine. Ovo građenje novih i prethodnih baza veoma brine građane na severu Kosova jer ne razumeju koja je svrha tih baza. One se postavljaju navodno za borbu protiv šverca i švercovanja robe iz centralne Srbije, ali na terenu se dešava da šverc nije zaustavljen, a imamo nešto što liči na vojno prisustvo u severnim opštinama nasejenim srpskim stanovništvom“, kaže on.
 

 

https://n1info.rs/vesti/rapajic-trenutno-svaka-situacija-na-kosovu-moze-da-eskalira-u-veci-problem/