18.12.2021. » 09:15 | ACDC


NVO ACDC obeležila 10 godina postojanja16. decembra 2021, nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) održala je proslavu povodom obeležavanja deset godina od svog osnivanja i neprekidnog rada na zagovaranju i promovisanju efikasne vladavine prava, demokratskih vrednosti i procesa međuetničke saradnje, sa ciljem zastupanja promena za bolje društvo.

nvo-acdc-obelezila-10-godina-postojanja
FOTO: ACDC

16. decembra 2021, nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) održala je proslavu povodom obeležavanja deset godina od svog osnivanja i neprekidnog rada na zagovaranju i promovisanju efikasne vladavine prava, demokratskih vrednosti i procesa međuetničke saradnje, sa ciljem zastupanja promena za bolje društvo.

Brojni predstavnici institucija i organizacija, civilnog društva, saradnici i prijatelji organizacije prisustvovali su proslavi ovog svečanog jubileja.

Izvršni direktor Centra za zastupanje demokratske kulture, Dušan Radaković, je u svom obraćanju rekao da je deseti rođendan samo početak ali i motivacija za bolji i predaniji rad, za kako kaže, bolju budućnost svih nas.

“Iza nas je 99 implementiranih projekata, mnogo sastanaka, preko 50 potpisanih memoranduma sa lokalnim i centralnim institucijama i međunarodnim organizacijama. Svih ovih godina smo sa vama sarađivali, i nadam se da ćemo još mnogo godina da sarađujemo. Ovih deset godina su naša kruna. Hvala vam što možemo da napravimo nešto pozitivno. Hvala vam što ste tu za nas, kako bi mi bili tu za naše građane. Naš cilj je da pomognemo građanima, a sa druge strane i da budemo pomoć institucijama”, poručio je Radaković uz obećanje da će organizacija kojom rukovodi, u narednom periodu raditi još predanije. Radaković je takođe najavio da će Centar za zastupanje demokratske kulture od 15. januara otvoriti kancelarije i u Beogradu i Prištini, nadajući se da će regionalni pristup biti još bolji.

Jedna od prisutnih, zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, izjavila je da društvo ne može da bude demokratsko ako u njemu ne postoji civilni sektor i dodala da je saradnja lokalne samouprave sa civilnim sektorom dala izuzetno dobre rezultate.

Na obeležavanju je prikazan i film koji govori o desetogodišnjem radu Centra, aktivnostima i uspešno realizovanim projektima.

Video počinje kratkim upoznavanjem sa radom i vizijom ACDC-a, praćen fotografijama sa različitih aktivnosti nastalim u protekloj deceniji koje svedoče o uspesima i dostignućima naše organizacije. Video prikazuje našeg izvršnog direktora, Dušana Radakovića, koji se zahvalio svima koji su doprineli razvoju i uspehu ACDC-a, a takodje naše partnere i kolege koji su se osvrnuli na svoje iskustvo u radu sa našom organizacijom i poželeli nam sve najbolje.

Veliko hvala svima koji su učestovali u videu i prisustvovali ovom događaju! Ponosni smo na ono što smo postigli i radujemo se narednim godinama!