27.07.2022. » 01:00 | ACDC


Konferencija o kulturološkoj različitosti



Konferencija o kulturološkoj različitosti održana je danas u prostorijama Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Severnoj Mitrovici.

konferencija-o-kulturoloskoj-razlicitosti
FOTO: ACDC

Konferencija o kulturološkoj različitosti održana je danas u prostorijama Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Severnoj Mitrovici. Na konferenciji se govorilo kulturološkoj različitosti i međukulturalnim dijalogom u kosovskom društvu.

Panelisti su bili Miljana Dunđerin, Privatni kulturni centar „Akvarijus“, Ilda Krama, muzičarka i arhitekta, i Ljuljzim Hakaj, suosnivač NVO REC-a (Zajednice koje osnažuju pomirenje).

Takođe, tokom konferencije, NVO ACDC je predstavila projektne aktivnosti u okviru projekta "Podrška mladim piscima u interkulturalnom dijalogu i promocija kulturološke različitosti".

Projekat Podrška mladim piscima u interkulturalnom dijalogu i promovisanje kulturološke različitosti podržan je od strane EU projekta Regionalna mreža za kulturološku različitost ‒ READ koji sprovodi Gete ‒ Institut Skoplje kao vodeći partner i 5 partnerskih organizacija iz regiona: Udruženje Krokodil (Srbija), Centar za balkansku saradnju ‒ Loja (Severna Makedonija), Instituti ILibrit dhe i Promocionit (Albanija), Kulturno udruženje Kalem (Turska) i Kendra Multimedia (Kosovo).