26.08.2022. » 12:48 | ACDC


Даља подршка приступа правосуђу и људским правима у региону МитровицеДана 25. августа 2022. године, у присуству председнице Основног суда у Митровици Љиљане Стевановић, извршни директор Центра за заступање демократске културе, Душан Радаковић, потписао је продужетак уговора са шест преводилаца и два правна сарадника у Основном суду у Митровици, и једним правним сарадником који ће бити ангажован на одељењу Апелационог суда у Северној Митровици, на период од десет месеци.

dala-podrska-pristupa-pravosudu-i-ludskim-pravima-u-regionu-mitrovice
FOTO: ACDC

Дана 25. августа 2022. године, у присуству председнице Основног суда у Митровици Љиљане Стевановић, извршни директор Центра за заступање демократске културе, Душан Радаковић, потписао је продужетак уговора са шест преводилаца и два правна сарадника у Основном суду у Митровици, и једним правним сарадником који ће бити ангажован на одељењу Апелационог суда у Северној Митровици, на период од десет месеци.

Преводиоци и правни сарадници наставиће да помажу судијама у решавању заосталих предмета и смањењу броја нерешених случајева. Преводиоци и стручни сарадници су ангажовани преко НВО АЦДЦ на пројекту "Даља подршка приступа правосуђу и људским правима у региону Митровице“ финансираног од стране УНМИК-а.

Председница суда Љиљана Стевановић захвалила се УНМИК-у на континуираној помоћи и ангажовању преводиоца како би се обезбедила двојезичност у раду суда. Извршни директор Центра за заступање демократске културе, Душан Радаковић, пожелео је преводиоцима и стручним сарадницима пуно среће у њиховом раду.